1) ¿Cómo surge vuestro proyecto, qué objetivos tiene?

Centre d’Art i Natura de Farrera és una residència de treball per a artistes i investigadors. És un projecte públic de desenvolupament local gestionat per una associació sense ànim de lucre. Sorgeix a partir de la proposta d’un antic veï de Farrera que engresca un grup d’habitants del poble l’any 1989. Posteriorment al 1995, ja amb una ajuda europea concedida per a desenvolupar una trobada internacional, iniciem l’activitat estable a través d’una oficina de gestió (1/1/96) i un espai públic rehabilitat per a l’ocasió (l’Estudi, antiga escola de Farrera). L’objectiu és generar una nova activitat al poble, respectuosa amb l’entorn social i cultural, que signifiqui un cert revulsiu des del punt de vista del desenvolupament local.

2) ¿Cuáles son las metodologías de trabajo que empleáis en vuestro proceso de producción?

Segurament, en el context municipal d’alta muntanya (1360m d’alçada i 20/25 habitants),  el més cridaner és haver aconseguit unes inversions importants en equipaments basades en la rehabilitació d’edificis tradicionals. Això ha estat possible gràcies a la municipalització del projecte.

3) ¿Hay alguna particularidad en vuestras metodologías de trabajo que consideráis de especial relevancia?

L’actual model de gestió ens sembla determinant en les circumstàncies especials d’alta muntanya: ser un projecte de titularitat minicipal (públic) gestionat per una associació sense ànim de lucre (privada).

Be Sociable, Share!